Kategorier
Retrospektiv

Retro, Nikon D70

Nikon D70 var mitt første digitale speilreflekskamera (DSLR) og «ordentlige» kamera. Se imponerende spesifikasjoner og noen bilder fra gamledager.

Med dette innlegget starter jeg en ny kategori her på bloggen. Nostalgi, både teknologisk og fotografisk.

Nikon D70 var mitt første digitale speilreflekskamera (DSLR) og «ordentlige» kamera. Tidligere hadde jeg hatt et par digitale kompaktkameraer som jeg fort vokste ut av. Jeg kjøpte D70 med kitobjektivet AF-S DX 18-70mm for den nette sum av 14000kr. I 2004 var dette noe av det dyreste jeg noensinne hadde kjøpt, og studiestipendet strakk nok egentlig ikke helt til. Prioriteringen førte da til mange fine fototurer og færre (dyre) turer på kroa, noe som egentlig var helt greit.

Høydare
APS-C/H sensor på hele 6,24 Megapixler!
Støtte for råformat, det digitale negativ.
Skjerm på 1,8″ prydet baksiden.
Serieskuddtakt på 3 bilder/sek.
CF minnekort som holdt mer enn 36 bilder.
Kunne doble som dørstopper.
Super ergonomi.
Så dritkult og profft ut!
Sjekk den skjermen! kilde: Nikon

Nikon D70 var et av de første DSLR kameraene som havnet på et oppnåelig prisnivå for vanlige dødelige. Det kom veldig godt ut i tester og «gruset» Canon EOS 300D som innviet denne nye produktkategorien et halvt år tidligere.

Jeg hadde øvd meg på fototeknikk en stund med et helt manuelt analogt speilreflekskamera som jeg kjøpte nytt til gi-bort-pris et halvt års tid i forveien, og var blitt ganske trygg på forholdet mellom blender, lukker og ISO. «Sjokket» jeg fikk med D70 var all automatikken og menyvalgene som jeg ikke forsto bæret av. Det tok ei god stund å finne ut av. All den nye teknikken kom egentlig mest i veien for kreativiteten, og jeg husker hvor misfornøyd jeg var med bildene jeg tok den første tiden. Jeg tror det gikk for kjappt å ta bilder. Alt var automatisk og man trengte bare å trykke på en knapp. Ikke kostet det noe å trykke mange ganger på knappen heller, så det var vel litt lite tanke bak mange av bildene i starten. Det man kan kalle «knipsing». Hvis et bilde ble bra så var det nok helst tilfeldighetene eller flaks som rådet.

Nikon D70 ble solgt til en kollega i 2009 til fordel for et Nikon D40. Så jeg rakk å ta noen tusen bilder med kameraet og ble veldig godt kjent med det.

Nok babbel, dette er tross alt en fotoblog. Under følger et lite utvalg bilder jeg tok med Nikon D70.

Legg inn en kommentar